Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zupa z groszku cukrowego i szparagów z dodatkiem orzechów pinii

Zupa z groszku cukrowego i szparagów z dodatkiem orzechów pinii
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wiosenna, lekka zupa - idealna na rodzinny obiad lub lunch do pracy. Mnóstwo witamin zaklętych w jednej miseczce!

Składniki

2 szt. młody ziemniak, ugotowany i pokrojony w plastry
7 szt. szparagi, umyte i pokrojone
10 szt. groszek cukrowy, umyty, pokrojony na 5-cm kawałki i
100 g orzechy pinii, uprażone
500 ml bulion warzywny
3 szt. czosnek, obrany i zmiażdżony
2 łyżka oliwa z oliwek
1 garść liście świeżej bazylii
1 szklanka wyłuskane ziarenka zielonego groszku, świeży
1 szczypta sól morska
1 szczypta świeżo zmielony czarny pieprz

Opis wykonania

Do głębokiego garnka wlać bulion z warzyw, zagotować. Dodać groszek cukrowy i zmiażdżony czosnek, gotować przez 5 min. Dodać umyte i pokrojone szparagi oraz wyłuskane ziarenka groszku, doprawić do smaku solą morską i pieprzem; gotować przez 3 minuty. Zdjąć z ognia, dodać ziemniaki oraz oliwę z oliwek, wymieszać. Przelać do 3 miseczek, udekorować liśćmi bazylii i oprószyć obficie piniami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Ta zupa wygląda na doskonały sposób na urozmaicenie mojej codziennej diety.