Zupa z krewetkami, czerwoną pastą curry i mlekiem kokosowym

3 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Zupa z krewetkami, czerwoną pastą curry i mlekiem kokosowym
Zupa z krewetkami, czerwoną pastą curry i mlekiem kokosowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Surowe krewetki obierz z pancerza i oczyścić, czosnek upraż; bulion zagotuj, a następnie zmniejsz ogień. Dodaj pastę czerwoną i liście khaffir oraz czosnek.
Makaron ryżowy zalej gorącą wodą i odstaw. Po 10 minutach do bulionu z pastą dodaj mleko kokosowe, anyż, cukier, ocet, dopraw solą i pieprzem.
Dodaj surowe krewetki, fasolkę i gotować na małym ogniu około 3 minut. Do ciepłych miseczek nałóż makaron, zalej zupą, wyłóż krewetki, dodaj posiekane chili.
Komentarze