Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa z krewetkami, czerwoną pastą curry i mlekiem kokosowym

Opis wykonania

Rozgrzewająca i gęsta zupa słodko-kwaśno-ostra, idealna w mroźny dzień, podkreślająca delikatność krewetek.

  1. Surowe krewetki obierz z pancerza i oczyścić, czosnek upraż; bulion zagotuj, a następnie zmniejsz ogień. Dodaj pastę czerwoną i liście khaffir oraz czosnek.

  2. Makaron ryżowy zalej gorącą wodą i odstaw. Po 10 minutach do bulionu z pastą dodaj mleko kokosowe, anyż, cukier, ocet, dopraw solą i pieprzem.

  3. Dodaj surowe krewetki, fasolkę i gotować na małym ogniu około 3 minut. Do ciepłych miseczek nałóż makaron, zalej zupą, wyłóż krewetki, dodaj posiekane chili.

Bosch do kuchni