Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

3 (Liczba ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smak zupy jest bardzo ciekawy - doskonale rozgrzewa zimą i jest niezwykle sycąca.

Składniki

200 g czerwona soczewica
1 szt. cebula
4 szt. ząbki czosnku
2 łyżka tłuszcz kokosowy
1 szt. puszka mleko kokosowe
1 szt. puszka pomidorow krojonych
1,5 l bulion
1 łyżka kurkuma
1 szczypta Sól, pieprz, chili
1 szt. swieza kolendra gałązka

Opis wykonania

1. Olej kokosowy rozpuścić i dodać posiekaną kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć i przełożyć do garnka. 2. Dodać gorący bulion, soczewicę i gotować ok. 10 minut. 3. Dodać pomidory, przyprawy i dalej podgotować. 4. Gdy soczewica jest miękka dodać mleko kokosowe, krótko podgotować ,doprawić, posypać świeżą kolendrą.

Porada Szefa

Jak uratować przesoloną zupę?

Przesolona zupa? Nie martw się, mamy na to szybki i prosty patent. Dowiedz się, jak uratować przesoloną zupę.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Liczba ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Zupa z soczewicy to bajka
Radosław
Wygląda syto i zdrowo :)
anlovi
Super danie na chłodne dni.
Szanujemy Twoją prywatność
Gdy przeglądasz naszą stronę, chcielibyśmy wykorzystywać pliki cookies i inne podobne technologie do zbierania danych (m.in. adresy IP, inne identyfikatory internetowe) w trzech głównych celach: by analizować statystyki ruchu na stronie, by kierować do Ciebie reklamy w innych miejscach w internecie, by wyświetlać Ci filmy na naszej stronie. Kliknij poniżej, by wyrazić zgodę albo przejdź do ustawień, aby dokonać szczegółowych wyborów co do plików cookies.