Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smak zupy jest bardzo ciekawy - doskonale rozgrzewa zimą i jest niezwykle sycąca.

Składniki

200 g czerwona soczewica
1 szt. cebula
4 szt. ząbki czosnku
2 łyżka tłuszcz kokosowy
1 szt. puszka mleko kokosowe
1 szt. puszka pomidorow krojonych
1,5 l bulion
1 łyżka kurkuma
1 szczypta Sól, pieprz, chili
1 szt. swieza kolendra gałązka

Opis wykonania

1. Olej kokosowy rozpuścić i dodać posiekaną kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć i przełożyć do garnka. 2. Dodać gorący bulion, soczewicę i gotować ok. 10 minut. 3. Dodać pomidory, przyprawy i dalej podgotować. 4. Gdy soczewica jest miękka dodać mleko kokosowe, krótko podgotować ,doprawić, posypać świeżą kolendrą.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych