Zupa z soczewicą i pomidorami
4 porcje
Średnie
3 (Ilość ocen: 2)
Smak zupy jest bardzo ciekawy - doskonale rozgrzewa zimą i jest niezwykle sycąca.
Składniki
200 g czerwona soczewica
1 szt. cebula
4 szt. ząbki czosnku
2 łyżka tłuszcz kokosowy
1 szt. puszka mleko kokosowe
1 szt. puszka pomidorow krojonych
1,5 l bulion
1 łyżka kurkuma
1 szczypta Sól, pieprz, chili
1 szt. swieza kolendra gałązka
Zupa z soczewicą i pomidorami
Zupa z soczewicą i pomidorami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Olej kokosowy rozpuścić i dodać posiekaną kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć i przełożyć do garnka. 2. Dodać gorący bulion, soczewicę i gotować ok. 10 minut. 3. Dodać pomidory, przyprawy i dalej podgotować. 4. Gdy soczewica jest miękka dodać mleko kokosowe, krótko podgotować ,doprawić, posypać świeżą kolendrą.
Komentarze