Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Zupka Chińska domowa z makaronem z brązowego ryżu

Zupka Chińska domowa z makaronem z brązowego ryżu
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupka chińska w zdrowszej wersji.

Składniki

1,5 l Woda
150 g makaron z brązowego ryżu
400 g mieszanka chińska
2 łyżka sos sojowy
1 szczypta kolendra
1 szczypta kurkuma
1 szczypta curry
1 szczypta pieprz świeżo mielony
3 szt. papryczki piri piri
150 g pierś z kurczaka
1 szczypta sól morska

Opis wykonania

Pierś z kurczaka należy umyć i wrzucić do 1,5 l wody,zagotować.Następnie pierś wyjąć i pokroić na drobną kosteczkę.W wywar z kurczaka następnie wrzucamy warzywa oraz makaron i gotujemy wszystko przez ok. 3 min tak by warzywa nadal zachowały swoją chrupkość.Dodajemy wszystkie przyprawy i pozostawiamy jeszcze na ok. pół minuty.Na koniec dorzucamy posiekane papryczki piri piri i kawałki piersi z kurczaka.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Ta zupa z pewnością zrobi furorę na przyjęciu