Zupka Chińska domowa z makaronem z brązowego ryżu
2 porcje
30 min
Łatwe
Zupka chińska w zdrowszej wersji.
Składniki
1,5 l Woda
150 g makaron z brązowego ryżu
400 g mieszanka chińska
2 łyżka sos sojowy
1 szczypta kolendra
1 szczypta kurkuma
1 szczypta curry
1 szczypta pieprz świeżo mielony
3 szt. papryczki piri piri
150 g pierś z kurczaka
1 szczypta sól morska
Zupka Chińska domowa z makaronem z brązowego ryżu
Zupka Chińska domowa z makaronem z brązowego ryżu
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pierś z kurczaka należy umyć i wrzucić do 1,5 l wody,zagotować.Następnie pierś wyjąć i pokroić na drobną kosteczkę.W wywar z kurczaka następnie wrzucamy warzywa oraz makaron i gotujemy wszystko przez ok. 3 min tak by warzywa nadal zachowały swoją chrupkość.Dodajemy wszystkie przyprawy i pozostawiamy jeszcze na ok. pół minuty.Na koniec dorzucamy posiekane papryczki piri piri i kawałki piersi z kurczaka.
Komentarze