Muffiny jajeczne z boczkiem i warzywami
4 porcje
25 min
Średnie
Idealny przepis na zdrową i smaczną przekąskę, którą możemy spakować i zabrać zarówno w podróż, jak i do pracy.
Składniki
5 jajek
20 dkg boczku parzonego naturlanie wędzonego
1/2 cebuli
1 łyżka śmietany
1/2 papryki czerwonej
4-5 różyczek brokuła
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 garść jarmużu
Szczypta soli
Szczypta pieprzu
Szczypta pieprzu ziołowego
Muffiny jajeczne z boczkiem i warzywami
Muffiny jajeczne z boczkiem i warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. W misce ubij jajka, następnie dodaj śmietanę oraz przyprawy. Na koniec dodaj rozdrobnione różyczki brokuła, kawałeczki jarmużu oderwane od twardych łodyżek, szczypiorek, pokrojoną w kawałeczki cebulę, paprykę oraz boczek i razem wymieszaj.
Masę jajeczną wlej do silikonowych foremek, blaszki na muffiny lub kokilek i piecz ok. 15 minut do uzyskania złotego koloru.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Komentarze