Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Muffiny jajeczne z boczkiem i warzywami

Muffiny jajeczne z boczkiem i warzywami
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Idealny przepis na zdrową i smaczną przekąskę, którą możemy spakować i zabrać zarówno w podróż, jak i do pracy.

Składniki

5 jajek
20 dkg boczku parzonego naturlanie wędzonego
1/2 cebuli
1 łyżka śmietany
1/2 papryki czerwonej
4-5 różyczek brokuła
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 garść jarmużu
Szczypta soli
Szczypta pieprzu
Szczypta pieprzu ziołowego

Opis wykonania

1

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. W misce ubij jajka, następnie dodaj śmietanę oraz przyprawy. Na koniec dodaj rozdrobnione różyczki brokuła, kawałeczki jarmużu oderwane od twardych łodyżek, szczypiorek, pokrojoną w kawałeczki cebulę, paprykę oraz boczek i razem wymieszaj.

2

Masę jajeczną wlej do silikonowych foremek, blaszki na muffiny lub kokilek i piecz ok. 15 minut do uzyskania złotego koloru.

Porada

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.



Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych