Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Jak uratować przesoloną zupę

Jak uratować przesoloną zupę
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Przede wszystkim nie powinniśmy takiej zupy spisywać na straty, ani załamywać rąk. Jeszcze nie wszystko stracone. Pomocny w tym przypadku będzie ziemniak, czy jak kto woli kartofel lub pyra. Ziemniak posiada zdolność "ściągania" soli. Co to oznacza? Wrzucony ziemniak do zbyt słonej zupy, wchłonie jej nadmiar. Wystarczy obrać jeden lub dwa ziemniaki i wrzucić je na pewien czas do zbyt słonej zupy - min. 30 min. Po tym czasie (lub dłuższym) wystarczy go wyłowić i wyrzucić. A na koniec delektować się smakiem pysznej zupy.