Bakłażan nadziewany białym serem
4 porcje
Średnie
2 (Ilość ocen: 1)
Delikatny serek i grillowany bakłażan to niesamowite połączenie. Gdy przekąska jest dobrze schłodzona, jest wręcz obłędna w smaku.
Składniki
1 łyżka Oliwa z oliwek
2 szt. Bakłażan
1 szczypta Sól, pieprz
3 łyżka Jogurt naturalny
300 g Ser biały
1 garść Szczypiorek
Bakłażan nadziewany białym serem
Bakłażan nadziewany białym serem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Bakłażany kroimy w długie plastry, posypujemy solą i odstawiamy na 60 minut. Plastry dokładnie myjemy z nadmiaru soli, wycieramy ręcznikiem papierowym i smarujemy oliwą z oliwek. Smażymy na patelni grillowej.
Ser mieszamy z jogurtem i pociętym szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie całość blendujemy na gładką masę.
Plastry bakłażana smarujemy serkiem, zwijamy i wstawiamy do lodówki na 60 minut by nabrały smaku.
Komentarze