Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

2 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Delikatny serek i grillowany bakłażan to niesamowite połączenie. Gdy przekąska jest dobrze schłodzona, jest wręcz obłędna w smaku.

Składniki

1 łyżka Oliwa z oliwek
2 szt. Bakłażan
1 szczypta Sól, pieprz
3 łyżka Jogurt naturalny
300 g Ser biały
1 garść Szczypiorek

Opis wykonania

Bakłażany kroimy w długie plastry, posypujemy solą i odstawiamy na 60 minut. Plastry dokładnie myjemy z nadmiaru soli, wycieramy ręcznikiem papierowym i smarujemy oliwą z oliwek. Smażymy na patelni grillowej. Ser mieszamy z jogurtem i pociętym szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie całość blendujemy na gładką masę. Plastry bakłażana smarujemy serkiem, zwijamy i wstawiamy do lodówki na 60 minut by nabrały smaku.
Oceń przepis
Średnia ocen: 2, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Małgorzata
To jednak nie jest forma bakłażana, do której będę wracać😀 póki co nic nie pobiło boczku z bakłażana. Ale zawsze to nowe doświadczenie