Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty i smaczny przepis na makaron Bavette z krewetkami na masełku czosnkowym z dużą ilością pietruszki i parmezanem.

Składniki

200 g makaron
150-200 g krewetki
50-70 g masło
1 łyżeczka olej
1 szt. nać pietruszki
3-4 szt. czosnek ząbek
50 g parmezan

Opis wykonania

Makaron gotujemy w wodzie z szczyptą soli, do momentu aż będzie al dente, później i tak dojdzie nam na patelni. W międzyczasie przygotowujemy masełko czosnkowe - ucieramy masło z drobno startymi ząbkami czosnku. Siekamy drobno pietruszkę. Na patelni rozgrzewamy nasze masełko czosnkowe - z łyżeczką oleju, żeby nam się nie spaliło. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy obrane krewetki, podsmażamy je z każdej strony. Na patelnie dorzucamy wcześniej już ugotowany makaron, następnie pietruszkę, mieszamy aby połączyły nam się wszystkie smaki. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem do smaku i posypujemy parmezanem. Gotowe! Smacznego! :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Mój ulubiony makaron ;)
damdlani
Na specjalne okazje się nadaje - teraz już wiem jak dobrze zrobić krewetki.