Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Danie idealne, pełne koloru i smaku. Jest uniwersalne, ponieważ dodatki można dowolnie modyfikować.

Składniki

300 g ugotowanego ryżu
1 awokado
kawałek czerwonej kapusty
4 łyżki ciecierzycy z puszki
½ czerwonej papryki
1 zielony ogórek
2 łyżki posiekanej kolendry
½ opakowania tofu
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 limonka
sól do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
549 kcal
Tłuszcz
26.4 g
Węglowodany
60.1 g
Błonnik
16 g
Białko
14.4 g
Sól
3 g

Opis wykonania

1

Tofu pokrój w kostkę, wymieszaj ze słodką papryką i łyżeczką oliwy, smaż na płycie grzewczej do zarumienienia.

Awokado, ogórka i paprykę pokrój w paski, czerwoną kapustę drobno posiekaj.

2

Do misek przełóż ryż, ułóż warzywa i dodatki według uznania.

Lekko posól i skrop oliwą z oliwek. Posyp kolendrą i ułóż kawałek limonki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Toporkiewicz
Pyszny na kolację

Powiązane przepisy