Buddha bowl

2 porcje
30 min
Łatwe
Danie idealne, pełne koloru i smaku. Jest uniwersalne, ponieważ dodatki można dowolnie modyfikować.
Składniki
300 g - ugotowanego ryżu
1 szt. - awokado
1 kawałek - czerwonej kapusty
4 łyżki - ciecierzycy
0,5 szt. - czerwonej papryki
1 szt. - zielonego ogórka
2 łyżki - posiekanej kolendry
0,5 opakowania - tofu
1 łyżeczka - słodkiej papryki
2 łyżki - oliwy z oliwek
1 szt. - limonki
- sól do smaku
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
549 kcal
Tłuszcz
26.4 g
Węglowodany
60.1 g
Błonnik
16 g
Białko
14.4 g
Sól
3 g
Buddha bowl
Buddha bowl
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Tofu pokrój w kostkę, wymieszaj ze słodką papryką i łyżeczką oliwy, smaż na płycie grzewczej do zarumienienia.
Awokado, ogórka i paprykę pokrój w paski, czerwoną kapustę drobno posiekaj.

Do misek przełóż ryż, ułóż warzywa i dodatki według uznania.
Lekko posól i skrop oliwą z oliwek. Posyp kolendrą i ułóż kawałek limonki.
Komentarze