Buddha bowl

2 porcje
30 min
Łatwe
Danie idealne, pełne koloru i smaku. Jest uniwersalne, ponieważ dodatki można dowolnie modyfikować.
Składniki
300 g ugotowanego ryżu
1 awokado
kawałek czerwonej kapusty
4 łyżki ciecierzycy z puszki
½ czerwonej papryki
1 zielony ogórek
2 łyżki posiekanej kolendry
½ opakowania tofu
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 limonka
sól do smaku
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
549 kcal
Tłuszcz
26.4 g
Węglowodany
60.1 g
Błonnik
16 g
Białko
14.4 g
Sól
3 g
Buddha bowl
Buddha bowl
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Tofu pokrój w kostkę, wymieszaj ze słodką papryką i łyżeczką oliwy, smaż na płycie grzewczej do zarumienienia.
Awokado, ogórka i paprykę pokrój w paski, czerwoną kapustę drobno posiekaj.

Do misek przełóż ryż, ułóż warzywa i dodatki według uznania.
Lekko posól i skrop oliwą z oliwek. Posyp kolendrą i ułóż kawałek limonki.
Komentarze