Bukiet warzywny i koktajl jogurtowy
2 porcje
30 min
Łatwe
Zielone warzywa i sałata tworzą wyjątkowy,warzywny bukiet. Do tego zdrowy koktajl jogurtowy.
Składniki
Bukiet warzywny:
1 szt. sałaty
1 pęczek szparag
pomidorków koktajlowych
1 pęczek zielonej cebulki
Dip:
1 szt. avocado
1-2 szt. papryczki chili
7-10 szt. pomidorków koktajlowych
3 łyżeczka oliwy z oliwek
sok z 0,5 cytryny
Koktajl jogurtowy:
100 ml jogurtu naturalnego
50 ml mleka
sok z 0,5 cytryny
listki mięty
Bukiet warzywny i koktajl jogurtowy
Bukiet warzywny i koktajl jogurtowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wiosenny bukiet:
Sałatę zieloną myjemy i delikatnie rozchylamy liście, nie odrywając ich. Pomiędzy liście sałaty wkładamy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, avocado i szparagi. Wierzch posypujemy dowolnymi kiełkami.
Dip:
Wszystkie składniki do dipu wrzucamy do blendera i blendujemy na w miarę gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Koktajl jogurtowy:
Wszystkie składniki do koktajlu jogurtowego wrzucamy do blendera. Blendujemy najpierw na małych obrotach, a następnie 5-6 sekund na dużych obrotach. Gotowe!
Komentarze