Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zielone warzywa i sałata tworzą wyjątkowy,warzywny bukiet. Do tego zdrowy koktajl jogurtowy.

Składniki

Bukiet warzywny:
1 szt. sałaty
1 pęczek szparag
pomidorków koktajlowych
1 pęczek zielonej cebulki
Dip:
1 szt. avocado
1-2 szt. papryczki chili
7-10 szt. pomidorków koktajlowych
3 łyżeczka oliwy z oliwek
sok z 0,5 cytryny
Koktajl jogurtowy:
100 ml jogurtu naturalnego
50 ml mleka
sok z 0,5 cytryny
listki mięty

Opis wykonania

Wiosenny bukiet:

Sałatę zieloną myjemy i delikatnie rozchylamy liście, nie odrywając ich. Pomiędzy liście sałaty wkładamy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, avocado i szparagi. Wierzch posypujemy dowolnymi kiełkami.

Dip:

Wszystkie składniki do dipu wrzucamy do blendera i blendujemy na w miarę gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Koktajl jogurtowy:

Wszystkie składniki do koktajlu jogurtowego wrzucamy do blendera. Blendujemy najpierw na małych obrotach, a następnie 5-6 sekund na dużych obrotach. Gotowe!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy

Śledź po grecku
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Kapuśniak
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

240 min

Poziom trudności

Średnie