Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Bułeczki drożdżowe z kabanosami i cebulą

Bułeczki drożdżowe z kabanosami i cebulą
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Alternatywa dla nudnych kanapek do szkoły - jest kabanos, jest bułka i jest mega drugie śniadanie i na pewno będzie zjedzone :)

Składniki

3 szklanka mąka
7 g suche drożdże
1 łyżka cukier
1 łyżeczka sól
2 łyżeczka oregano
2 łyżka margaryna roztopiona
1 szklanka mleko letnie
1 szt. jajo
100 g cienkie kabanosy

Opis wykonania

1. Kabanosy kroimy w małe kawałeczki a cebulę w drobną kostkę. 2. Mąkę mieszamy ze solą, drożdżami, cukrem i oregano. Dodajemy letnie mleko i jajko, wyrabiamy ciasto. 3. Dodajemy pokrojone kabanosy i cebulę i jeszcze raz wyrabiamy. 4. Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce aby podwoiło objętość na ok 1 godzinkę a następnie formujemy okrągłe bułeczki i odstawiamy na pół godzinę w ciepłe miejsce do podrośnięcia. 5. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 C i pieczemy ok 10-15 minut aż będą rumiane.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych