Bułeczki drożdżowe z kabanosami i cebulą
9 porcje
120 min
Łatwe
Alternatywa dla nudnych kanapek do szkoły - jest kabanos, jest bułka i jest mega drugie śniadanie i na pewno będzie zjedzone :)
Składniki
3 szklanka mąka
7 g suche drożdże
1 łyżka cukier
1 łyżeczka sól
2 łyżeczka oregano
2 łyżka margaryna roztopiona
1 szklanka mleko letnie
1 szt. jajo
100 g cienkie kabanosy
Bułeczki drożdżowe z kabanosami i cebulą
Bułeczki drożdżowe z kabanosami i cebulą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Kabanosy kroimy w małe kawałeczki a cebulę w drobną kostkę.
2. Mąkę mieszamy ze solą, drożdżami, cukrem i oregano. Dodajemy letnie mleko i jajko, wyrabiamy ciasto.
3. Dodajemy pokrojone kabanosy i cebulę i jeszcze raz wyrabiamy.
4. Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce aby podwoiło objętość na ok 1 godzinkę a następnie formujemy okrągłe bułeczki i odstawiamy na pół godzinę w ciepłe miejsce do podrośnięcia.
5. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 C i pieczemy ok 10-15 minut aż będą rumiane.
Komentarze