Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Burger wołowy z juliennką, sosem miętowym, musem z mango i nerkowcami :)

Opis wykonania

Świeży i smakowity burger z wołowiną, musem z mango, sosem miętowym, orzechami nerkowca i sosem miętowym.

MIĘSO Zaczynamy od zmielenia wołowiny, następnie ją doprawiamy przyprawami. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy. JULIENKA Kroimy w julienkę marchew, cebulkę czerwoną, dymkę, białą kapustę i mieszamy. Dodajemy trochę posiekanej kolendry i skrapiamy limonką. SOS Blendujemy jogurt naturalny z kolendrą, miętą i ząbkiem czosnku. Dodajemy wedle uznania soli, pieprzu, soku z limonki i odrobinę miodu. DODATKI Siekamy orzechy nerkowca (nie za drobno). Obieramy mango ze skórki i blendujemy w mus. Po przygotowaniu wszystkiego zabieramy się do smażenia mięsa (stopień wysmażenia wedle uznania) i podpiekamy bułkę. Po usmażeniu zabieramy się do złożenia naszego burgera w sugerowanej kolejności: bułka sos miętowy mięso julienka sos z mango sos miętowy orzechy nerkowca bułka Smacznego!

Bosch do kuchni