Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Burrito z fasolą i kurczakiem

Burrito z fasolą i kurczakiem

Opis wykonania

30 min
Łatwe
dla 2 osób

Doskonała propozycja na obiad lub ciepłą kolację

Proste połączenie, jakim jest tortilla, kurczak i fasola, można podać na wiele sposobów. A kuchnia meksykańska to potwierdza!



Opis przygotowania:



  1. Cebulę i czosnek posiekaj. Następnie dodaj do odsączonej fasoli razem z łyżką oleju. Całość zblenduj na gładką masę.

  2. Papryki i marchew pokrój w słupki, a selera w plasterki. Warzywa podsmaż na patelni aż się zrumienią.

  3. Kurczaka dopraw kuminem i ugrilluj na patelni. Następnie pokrój w paski.

  4. Na każdym placku rozłóż pastę z fasoli, kawałki kurczaka oraz warzywa z patelni. Całość skrop cytryną i tabasco. Tortille od razu zawiń i lekko ugrilluj z każdej strony na patelni. 

TIP



  • Rodzaj fasoli dobierz do własnych preferencji. Smacznym wyborem jest czarna fasola.

  • Do burrito możesz przygotować dodatkowo salsę.

TIP TECHNICZNY



  • Gotowanie na gazie to doskonały sposób na przygotowanie posiłków. Jednak regulacja płomienia może budzić wątpliwości. Co tak naprawdę oznacza: gotować na średnim ogniu? Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz właściwą wartość grzania. Do przygotowania burrita z fasolą i kurczakiem skorzystaj ze średnich poziomów mocy 4-6.

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz Tomasza Jakubiaka

Jak przed ugotowaniem rozpoznać, że mule są świeże?

 Jak przed ugotowaniem rozpoznać, że mule są świeże?