Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Carbonara z przegrzebkami.

Opis wykonania

Klasyczne spaghetti carbonara z przegrzebkami.

baner reklamowy maszynki do mielenia Do gotującej się wody dodaj trochę soli oraz oliwy i wrzuć makaron, Gotuj od czasu do czasu miesza-jąć. Gotuj go tyle ile zaleca producent na opakowaniu żeby był al dente. Przecedź go w durszlaku i polej zimną wodą żeby zatrzymać proces gotowania. Boczek pokrój w cienkie paski, na rozgrzaną patelnie nalej odrobine oliwy i wrzuć boczek, smaż na niewielkim ogniu. Cebule posiekaj w bardzo drobną kostkę i dodaj do smażonego boczku, smaż aż cebula się zarumieni. Ściągnij nadmiar tłuszczu, a następnie dodaj pokrojone na cztery części przegrzebki i delikatnie podsmaż, nie zadługo żeby się nie zrobiły twarde. Do całości wrzuć ugotowany makaron i porządnie przemieszaj wszystko razem. Do osobnej miski dodaj 2 jajka, jedno żółtko, drobno starty parmezan oraz cheddar, tymianek, drobno posiekaną bazylię, sporą szczyptę świeżo zmielonego pieprzu, szczyptę gałki muszkatołowej, dopraw solą i porządnie wymieszaj trzepaczka wszystkie składniki. Ściągnij z ognia patelnie odczekaj 30 sekund żeby temperatura się obniżyła i delikatnie wlej zawartość miski na patelnie z makaronem cały czas delikatnie mieszając, tak żeby jajka się nie ścięły tylko powstała kremowa masa. Gotowe!