Chleb orkiszowy
 
                                            4 porcje
150 min
Łatwe
4.33 (Liczba ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Chleb orkiszowy
Chleb orkiszowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        W dużej misce umieść mąkę, sól i suche drożdże, wymieszaj. Dodaj oliwę i wodę.
 
                        Dobrze wyrób rękoma lub robotem kuchennym z hakiem (przez 5–10 minut), aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów misy.
Z wyrobionego ciasta uformuj chleb.
Przełóż go do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką keksówki. Przykryj ściereczką i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia i podwojenia objętości na około 1 godzinę.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
 
                         
                        Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni. Piecz przez około 40–50 minut, aż chleb będzie brązowy.
 
                                     
                                     
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
                     
     
     
                     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze