Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepis na chleb z ciasta drożdżowego.

Składniki

forma prostokątna 30 cm
700 g mąki pszennej
opakowanie dużych drożdży
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
15-20 g masła lub margaryny
400-425 ml wody
nieco tłuszczu do formy

Opis wykonania

Z podanych składników przygotować ciasto drożdżowe i pozostawić do wyrośnięcia. Zagnieść ciasto drożdżowe i włożyc do nasmarowanej formy. Jeszcze raz pozostawić na ok. 40 minut do wyrośnięcia. Następnie piec w podany sposób.

 

Sposob nastawiania:

Grzanie gorne/dolne 180-200⁰C, 30-40 minut.

Wskazówka: zamiast wody można użyć również mleka.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych