Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Chlebek dyniowo-kokosowy

Chlebek dyniowo-kokosowy
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mocno kokosowe ciasto z nutą cytrynową, puszyste i wilgotne.

Składniki

80 g wiórki kokosowe
80 g mąka kokosowa
150 g puree z dyni
4 szt. jajka
80 ml olej rzepakowy
140 g płynny miód
150 g jogurt naturalny
sok z 1/2 cytryny
skórka starta z 1/2 cytryny

Opis wykonania

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W jednym naczyniu wymieszać puree z dyni, jajka, olej, jogurt, miód, sok i skórkę z cytryny.

W drugim naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę, wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia. Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać, tylko do połączenia składników.

Keksówkę wysmarować masłem i oprószyć mąką kokosową. Przelać do niej ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez około 60-70 minut, do tzw. suchego patyczka.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych