Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
chlebek nan z jajkiem zadzonym i sosem czosnkowym z rukolą

Składniki

1 szt. chlebek nan
1 szt. jajko
1 szt. pomidory w puszce
1 garść rukola
1 szt. jogurt grecki
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. ogórek zielony

Opis wykonania

Blendujemy jogurt z posiekanym ząbkiem czosnku, rukolą i szczyptą soli do smaku. Zamiast czosnku można dodać musztardę. Na suchej patelni podpiekamy chlebek Nan. Na druga patelnię lejek chlust oliwy, i wrzucamy pomidory pelati z puszki (1/2) . czekamy, aż się trochę zredukują. Wbijamy jajko Gorący chlebek wykładamy do lunch boxa, na niego jajko sadzone, obok swieża rukola, ogórek, a do pojemniczka trochę sosu i gotowe.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych