Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Chrupiąca kanapka z krewetką

Chrupiąca kanapka z krewetką

Opis wykonania

20 min
Łatwe
dla 4 osób

Czym zastąpić kanapki z szynką i serem?

Znudziły Ci się tradycyjne kanapki? Spróbuj egozotycznej wersji, w której główną rolę grają krewetki.



Opis przygotowania:



  1. Krewetki sparz we wrzątku i posiekaj na mniejsze kawałki. Dodaj harisę, pokrojone awokado i mango. Dopraw sokiem z limonki, uprażonym słonecznikiem i czosnkiem.

  2. Upieczonego bakłażana przekrój wzdłuż, a powstałe puree wrzuć do miski i dodaj pozostałe składniki.

  3. Pastą z bakłażana nasmaruj pieczywo, rozłóż rukolę i sałatkę z krewetek.

Tomasz Jakubiak
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz dla smakoszy!

Gdzie i kiedy powstał ruch Slow Food?