Chrupiąca kanapka z krewetką
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Czym zastąpić kanapki z szynką i serem?
Składniki
1 szt. pieczywo razowe
10 szt. krewetek surowych, obranych
1 garść garść rukoli
1 łyżka łyżka harissy
1 szt. awokado
8 szt. truskawek
4 łyżka soku z limonki
1 łyżka pestek słonecznika
4 ząbki czosnku
2 szt. upieczonych bakłażanów
1 łyżka posiekanej kolendry
2 szt. limonki
4 lyżki oliwy z oliwek
2 ząbki starte czosnku
1/4 szklanka sezamu
- do smaku sól i pieprz
Chrupiąca kanapka z krewetką
Chrupiąca kanapka z krewetką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Znudziły Ci się tradycyjne kanapki? Spróbuj egozotycznej wersji, w której główną rolę grają krewetki.
Opis przygotowania:
- Krewetki sparz we wrzątku i posiekaj na mniejsze kawałki. Dodaj harisę, pokrojone awokado i mango. Dopraw sokiem z limonki, uprażonym słonecznikiem i czosnkiem.
- Upieczonego bakłażana przekrój wzdłuż, a powstałe puree wrzuć do miski i dodaj pozostałe składniki.
- Pastą z bakłażana nasmaruj pieczywo, rozłóż rukolę i sałatkę z krewetek.
Komentarze