Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Chrupiące pełnoziarniste chlebki z patelni z jajkiem sadzonym i pesto

Chrupiące pełnoziarniste chlebki z patelni z jajkiem sadzonym i pesto
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne śniadanie na początek dnia. Szybkie do przygotowania chlebki z sadzonym jajkiem i pesto. Przepyszne !

Składniki

3/4 szklanka mąka pełnoziarnista
1/4 szklanka mąka pszenna
200 ml jogurt naturalny
1 szczypta sól
4 szt. jajka
1 szczypta só, pieprz
1 łyżka olej do smażenia
150 g rukola
1 szt. czosnek - ząbek
1 szczypta sól
1 garść parmezan
1 garść pestki dyni

Opis wykonania

Do miski wsyp mąkę. Dodaj jogurt naturalny. Wsyp sól i proszek do pieczenia. Dokładnie wyrób ciasto.

Podziel na mniejsze części. Cienko rozwałkuj. smaż chlebek z dwóch stron po parę minut.

Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Wbij jajka. Posyp solą i pieprzem. Usmaż jajka sadzone.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych