Ciasto francuskie z jabłkami

12 porcje
40 min
Łatwe
Chrupiące ciasto francuskie z soczystymi jabłkami - idealny pomysł na deser dla całej rodziny. Z prostych składników i w kilka minut przygotujesz słodką przekąskę
Składniki
1 opakowanie - ciasta francuskiego
2 szt. - jabłek
1 łyżeczka - cynamonu
2 łyżeczki - soku z cytryny
1 łyżeczka - cukru
1 szt. - jajka
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
151.3 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
13.9 g
Błonnik
2.7 g
Białko
0.8 g
Sól
0.1 g
Ciasto francuskie z jabłkami
Ciasto francuskie z jabłkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Jabłka obierz, przekrój na pół, wytnij gniazda, a następnie pokrój na cienkie plastry.

Przełóż do miski i dodaj sok z cytryny, cynamon, cukru. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty, a na każdym kwadracie połóż po kilka plastrów jabłek.

Każdy kwadrat posmaruj rozmąconym jabłkiem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15 minut.
Komentarze