Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

12 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Chrupiące ciasto francuskie z soczystymi jabłkami - idealny pomysł na deser dla całej rodziny. Z prostych składników i w kilka minut przygotujesz słodką przekąskę

Składniki

1 opakowanie - ciasta francuskiego
2 szt. - jabłek
1 łyżeczka - cynamonu
2 łyżeczki - soku z cytryny
1 łyżeczka - cukru
1 szt. - jajka

Opis wykonania

Krok 1

Jabłka obierz, przekrój na pół, wytnij gniazda, a następnie pokrój na cienkie plastry.

Krok 2

Przełóż do miski i dodaj sok z cytryny, cynamon, cukru. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty, a na każdym kwadracie połóż po kilka plastrów jabłek.

Krok 3

Każdy kwadrat posmaruj rozmąconym jabłkiem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy