Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą
4 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą
Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ciasto rozłóż na blacie i pokrój w kwadraty.
Szpinak wstaw do garnka i rozmroź. Dopraw solą, pieprzem oraz dodaj posiekany ząbek czosnku. Ser feta pokrój w kostkę.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
Na przygotowane ciasto francuskie nałóż po łyżce szpinaku, dodaj trochę sera feta i zawiń ciasto – możesz zrobić rogaliki albo sakiewki. Posyp ziołami prowansalskimi.
Piekarnik nagrzej do 200 stopni, ciasto francuskie wyłóż na blaszce na papierze do pieczenia i piecz około 15-20 minut, aż się zarumieni.
Komentarze