Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybkie jabłkowe ciasto które zawsze się udaje.

Składniki

20 dkg herbatniki pełnoziarniste
2 szt. galaretki cytrynowe
1,5 szklanka sok jabłkowy
3 szklanka smażone jabłka

Opis wykonania

Galaretki połączyć z wrzącym sokiem jabłkowym. Wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i wystudzić. Formę z wysokim brzegiem wyłożyć pergaminem. Na spodzie rozłożyć herbatniki. Tężejącą galaretkę dobrze wymieszać ze smażonymi jabłkami. Następnie włożyć na 10 minut do lodówki. Następnie schłodzoną masę jabłkową rozsmarować na spodzie z herbatników. Przykryć pozostałymi ciastkami, lekko docisnąć. Ciasto wstawić na 2-3 godziny do lodówki. Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać ciasto. Schłodzić, pokroić na kawałki i dowolnie udekorować.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Super pomysł na szybki deser 😊