Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Czerwona kapusta zasmażana z boczkiem to danie, które w swojej prostocie skrywa bogactwo smaku i tradycji. Łączy w sobie skromność składników i ich wyjątkowych aromatów. Oto szybki przepis na kapustę zasmażaną.

Składniki

1 główka czerwonej kapusty
1 szt. cebuli
gruby plaster wędzonego boczku
1 pęczek świeżego koperku
1 szczypta pieprzu cytrynowego
1 łyżeczka cukru lub miodu pszczelego
3 szklanka wywaru z włoszczyzny lub bulionu ekologicznego z kostki

Opis wykonania

Kapustę opłucz, poszatkuj i włóż do dużego garnka. Do kapusty dodaj wywar/bulion, pieprz cytrynowy, cukier/miód i zagotuj.

Sprawdź: kapusta czerwona.

W międzyczasie boczek pokrój w drobną kostkę, a koperek posiekaj. Najlepiej sprawdzi się ten boczek, który przygotujesz w domu.

Sprawdź: jak upiec boczek?

Składniki dodaj do kapusty, gotuj bez przykrycia aż do odparowania wody przez około 20-30 minut.

Zobacz też: szatkownica Bosch.

Podawaj jako dodatek do dań mięsnych i mącznych lub oddzielne danie z dodatkiem pieczywa.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych