Czerwone curry z krewetkami
 
                                            4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Czerwone curry z krewetkami
Czerwone curry z krewetkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Rozgrzej olej kokosowy w woku, dodaj pastę curry, przesmaż ją przez minutę.
Dodaj rozgniecioną trawę cytrynową, pokrojone w paski liście kaffiru, posiekane łodygi i korzeń kolendry, przesmaż kolejną minutę. Dodaj oczyszczone i umyte krewetki, smaż ok. 3–4 minuty. Dodaj pędy z bambusa oraz czerwoną paprykę pokrojoną w słupki.
 
                        Po kolejnych pięciu minutach zalej wszystko puszką mleka kokosowego, wodą oraz śmietanką.
Całość podgrzewaj na płycie grzewczej, doprowadzając do wrzenia.
 
                        Na końcu dodaj posiekane świeże listki kolendry i bazylii tajskiej.
Podawaj z ryżem jaśminowym.
 
                                     
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
                     
     
                     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze