Dodatki do kaszy jaglanej
4 porcje
Średnie
Co najlepiej pasuje do kaszy jaglanej?
Składniki
pieczona dynia
jajka w koszulce
cieciorka
Dodatki do kaszy jaglanej
Dodatki do kaszy jaglanej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pieczona dynia
- Dynię pokroić w plastry, oczyścić z pestek, nasmarować oliwą lub olejem ryżowym i posypać cynamonem orz estragonem.
- Piec do miękkości ok. 15-20 minut w 200°C.
Jajka w koszulce
- Na głębokiej patelni zagotować wodę z łyżką octu i solą. Jajka wybić do filiżanek do espresso, a następnie przelać do wrzącej wody, wlewając jajka blisko powierzchni.
- Gotować 3 minuty.
- Wyjąć łyżką cedzakową, posolić, popieprzyć, posypać świeżymi ziołami i dodać odrobinę masła.
Cieciorka
- Ugotowaną wcześniej cieciorkę lub gotową cieciorkę na parze dodać do kaszy z pestkami.
Komentarze