Domowy budyń

2 porcje
15 min
Łatwe
4 (Liczba ocen: 4)
Składniki
Wartości odżywcze
Domowy budyń
Domowy budyń
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Połowę mleka (250 ml) podgrzewaj na małej mocy płyty grzewczej. Drugą część mleka wymieszaj z mąką i cukrem.

Do mleka, mąki i cukru dodaj żółtka i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.


Wlewaj do gorącego mleka, cały czas podgrzewając i cały czas mieszając rózgą kuchenną. Mieszaj do momentu, aż zgęstnieje.
Komentarze