Dyniowa latte
2 porcje
35 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Dyniowa latte
Dyniowa latte
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Dynię pozbaw gniazd nasiennych i piecz przez 30 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
Z pomocą ekspresu do kawy przygotuj dwie podwójne espresso.
Do kielicha blendera dodaj miąższ dyni, gorące mleko, kawę i przyprawy.
Dopraw szczyptą soli i miodem do smaku.
Miksuj z pomocą blendera do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
Śmietanę ubij w robocie kuchennym na sztywno.
Napój podawaj na ciepło lub na zimno, z porcją bitej śmietany na górze, oprószony odrobiną cynamonu, i przyprawy chili.
Komentarze