Dyniowa latte
![Dyniowa latte](https://akademiasmaku.pl/storage/7725/conversions/dyniowa-latte-4900-single.webp)
2 porcje
35 min
Łatwe
Składniki
Dyniowa latte
Dyniowa latte
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9578/conversions/iSkOhoRQKVKfAr-thumb.webp)
Dynię pozbaw gniazd nasiennych i piecz przez 30 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
Z pomocą ekspresu do kawy przygotuj dwie podwójne espresso.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9579/conversions/Q8ytCyuAqb5qL5-thumb.webp)
Do kielicha blendera dodaj miąższ dyni, gorące mleko, kawę i przyprawy.
Dopraw szczyptą soli i miodem do smaku.
Miksuj z pomocą blendera do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9580/conversions/EtBI2mp203Pes6-thumb.webp)
Śmietanę ubij w robocie kuchennym na sztywno.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9581/conversions/11FlB0OPOY3GML-thumb.webp)
Napój podawaj na ciepło lub na zimno, z porcją bitej śmietany na górze, oprószony odrobiną cynamonu, i przyprawy chili.
Komentarze