Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb

Składniki

2 podwójne espresso
200 ml mleka krowiego lub roślinnego
100 g pieczonej dyni hokkaido lub piżmowej (opcjonalnie puree dyniowe)
przyprawy: ½ łyżeczki kurkumy, ½ łyżeczki cynamonu, ½ łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki kardamonu,
szczypta soli
100 ml śmietany kremówki do ubijania
2 łyżki syropu klonowego lub miodu
szczypta cynamonu i chilli do posypania gotowego napoju

Opis wykonania

Dynię pozbaw gniazd nasiennych i piecz przez 30 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

Z pomocą ekspresu do kawy przygotuj dwie podwójne espresso.

Do kielicha blendera dodaj miąższ dyni, gorące mleko, kawę i przyprawy.

Dopraw szczyptą soli i miodem do smaku.

Miksuj z pomocą blendera do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji.

Porada

Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.

Bosh Logo
Bosh

Śmietanę ubij w robocie kuchennym na sztywno.

Napój podawaj na ciepło lub na zimno, z porcją bitej śmietany na górze, oprószony odrobiną cynamonu, i przyprawy chili.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych