Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dyniowe kopytka otulone słodkim sosem z awokado, chrupiącymi orzechami i granatem. Na słodki obiad lub deser.

Składniki

100 g kasza jaglana
1 szklanka puree z dyni
3 łyżka mąka kokosowa
3 łyżka mąka ryżowa
1 szt. awokado
1 szt. dojrzały banan
1 garść szpinak
sok z połowy limonki
1 garść owoce granatu
1 garść orzechy włoskie

Opis wykonania

Kaszę przepłukać kilka razy we wrzątku, ugotować do wyparowania całkowicie wody. Dodać do niej puree i zmiksować. Potem dodać mąki, wymieszać i zostawić do wystygnięcia. Następnie podzielić ciasto na parę części, ukulać z nich wałeczki podsypując mąką ryżową i pociąć w kształt kopytek. Wrzucić partiami do wrzątku, kiedy wypłyną wyjąć aby się nie rozgotowały. Sos: Zblendować na gładką masę awokado, banan, szpinak, sok z limonki, Polać sosem kopytka i posypać granatem oraz orzechami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych