Falafel z salsą z awokado

4 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Falafel z salsą z awokado
Falafel z salsą z awokado
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Falafel: Wcześniej ciecierzycę zalać dużą ilością wody i zostawić na noc. Na drugi dzień zmielić ciecierzycę razem z cebulą na niezbyt gładką masę Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, bardzo drobno posiekaną pietruszkę oraz przyprawy i sodę oczyszczoną. Patelnię posmarować łyżeczką oliwy i smażyć do zrumienienia. Salsa: Miąższ pomidorów (bez pestek) pokroić w kostkę. Awokado obrać i pokroić w kostkę podobnej wielkości. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem w misce, doprawić do smaku sokiem z limonki, solą i pieprzem.
Komentarze