Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Falafel z salsą z awokado

Opis wykonania

Pyszna zdrowa alternatywa na kotleciki dla wegetarian i nie tylko. Gwarantuję, że mięsożercom też zasmakuje :) Dania wegetariańskie nie są nudne - wręcz przeciwnie!

baner reklamowy maszynki do mielenia

Falafel: Wcześniej ciecierzycę zalać dużą ilością wody i zostawić na noc. Na drugi dzień zmielić ciecierzycę razem z cebulą na niezbyt gładką masę Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, bardzo drobno posiekaną pietruszkę oraz przyprawy i sodę oczyszczoną. Patelnię posmarować łyżeczką oliwy i smażyć do zrumienienia. Salsa: Miąższ pomidorów (bez pestek) pokroić w kostkę. Awokado obrać i pokroić w kostkę podobnej wielkości. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem w misce, doprawić do smaku sokiem z limonki, solą i pieprzem.