Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Filety z makreli w chrupiącej bagietce z sosem salsa verde

Opis wykonania

Dziś zabieram Was w kulinarną podróż do Stambułu. Chcecie poczuć się jak w piękny letni dzień nad Bosforem? Poznajcie przepis na przepyszną kanapkę ze smażoną makrelą.

  1. Filety z makreli lekko posól. Smaż na patelni, używając do smażenia sensora płyty grzewczej PerfectFry, najpierw od strony skóry ok. 5–6 minut, później od strony mięsa ok. 2 minuty.
     
  2. Sałatę rzymską pokrój w poprzek na ok. 1 cm pasy. Czerwoną cebulę pokrój w piórka. Przygotuj sos: w bidonie blenderowym zmiksuj natkę pietruszki, oliwę, sok z cytryny oraz sól.
     
  3. Bagietkę przekrój z jednej strony. Dolną część bułki posmaruj sosem salsa verde, ułóż na niej sałatę. Na wierzchu ułóż filet z makreli, na niej połóż czerwoną cebulę, całość polej sosem i… poczuj się jak w Stambule!
     

Bosch do kuchni