Dziś zabieram Was w kulinarną podróż do Stambułu. Chcecie poczuć się jak w piękny letni dzień nad Bosforem? Poznajcie przepis na przepyszną kanapkę ze smażoną makrelą.
Filety z makreli lekko posól. Smaż na patelni, używając do smażenia sensora płyty grzewczej PerfectFry, najpierw od strony skóry ok. 5–6 minut, później od strony mięsa ok. 2 minuty.
Sałatę rzymską pokrój w poprzek na ok. 1 cm pasy. Czerwoną cebulę pokrój w piórka. Przygotuj sos: w bidonie blenderowym zmiksuj natkę pietruszki, oliwę, sok z cytryny oraz sól.
Bagietkę przekrój z jednej strony. Dolną część bułki posmaruj sosem salsa verde, ułóż na niej sałatę. Na wierzchu ułóż filet z makreli, na niej połóż czerwoną cebulę, całość polej sosem i… poczuj się jak w Stambule!
Porady
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.