Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sos curry to doskonały dodatek do wielu dań.

Składniki

1 łyżeczka masła ghee
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka kurkumy
150 ml bulionu warzywnego
100 ml mleczka kokosowego

Opis wykonania

Podkreśla smak i wydobywa ze składników to, co najlepsze. Pokochają go nie tylko zwolennicy indyjskiej kuchni!

Opis przygotowania:

  1. Masło rozpuść na patelni, dodaj curry i kurkumę, podsmażaj przez około 2 minuty.
  2. Dodaj bulion i gotuj jeszcze przez około 5 - 7 minut.
  3. Dodaj mleczko kokosowe i pozostaw na ogniu aż sos zgęstnieje.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
fiziowaaa
Pycha! Polecam serdecznie