Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

FIT KOLACJA: Pasta pomidorowo-paprykowo-dyniowa

FIT KOLACJA: Pasta pomidorowo-paprykowo-dyniowa
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekka propozycja na pyszną kolację.

Składniki

3 pomidory
1 czerwona papryka
1/2 średniej dyni
2 łyżki oliwy z oliwek
1/3 natki pietruszki
sok z 1/2 cytryny
3 łyżki mleczka kokosowego
Czarny pieprz, sól

Opis wykonania

Pasta z pomidorów, papryki i dyni na mleczku kokosowym to świetny dodatek do kanapek czy zapiekanek. Sama w sobie także na pewno Ci zasmakuje.

Opis przygotowania:

  1. Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.
  2. Paprykę umyj, usuń gniazdo i drobno pokrój.
  3. Wydrąż środek dyni i usuń z niego pestki.
  4. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj warzywa, sok z cytryny i przyprawy. Smaż przez około 8 - 10 minut nieustannie mieszając.
  5. Dodaj mleczko kokosowe, pozostaw na 2 - 3 minuty na wolnym ogniu, a następnie zmiksuj na gładką masę przy użyciu blendera.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
bsylvia
Bardzo dobra pasta, pyszna do kolacji - polecam!