FIT KOLACJA: Pasta pomidorowo-paprykowo-dyniowa
6 porcje
35 min
Średnie
Lekka propozycja na pyszną kolację.
Składniki
3 pomidory
1 czerwona papryka
1/2 średniej dyni
2 łyżki oliwy z oliwek
1/3 natki pietruszki
sok z 1/2 cytryny
3 łyżki mleczka kokosowego
Czarny pieprz, sól
FIT KOLACJA: Pasta pomidorowo-paprykowo-dyniowa
FIT KOLACJA: Pasta pomidorowo-paprykowo-dyniowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pasta z pomidorów, papryki i dyni na mleczku kokosowym to świetny dodatek do kanapek czy zapiekanek. Sama w sobie także na pewno Ci zasmakuje.
Opis przygotowania:
- Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.
- Paprykę umyj, usuń gniazdo i drobno pokrój.
- Wydrąż środek dyni i usuń z niego pestki.
- Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj warzywa, sok z cytryny i przyprawy. Smaż przez około 8 - 10 minut nieustannie mieszając.
- Dodaj mleczko kokosowe, pozostaw na 2 - 3 minuty na wolnym ogniu, a następnie zmiksuj na gładką masę przy użyciu blendera.
Komentarze