FIT OBIAD: Pikantny krem z kalafiora, kurkumy i chili
4 porcje
30 min
Łatwe
Idealna propozycja dla wielbicieli pikantnych smaków.
Składniki
700 g kalafiora
1/2 papryczki chilli
1 ząbek czosnku
700 ml bulionu warzywnego
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli himalajskiej
2 duże łyżeczki kurkumy
FIT OBIAD: Pikantny krem z kalafiora, kurkumy i chili
FIT OBIAD: Pikantny krem z kalafiora, kurkumy i chili
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Uważasz, że kalafior to nudne warzywo? Nic bardziej mylnego! Spróbuj pikantnego kremu z kalafiora z kurkumą i chili.
Opis przygotowania:
- Na oliwie podsmaż czosnek i drobno posiekane chili.
- Dopraw solą i zalej bulionem.
- Pozostaw na wolnym ogniu przez około 3 - 4 minuty, a następnie dodaj kwiaty kalafiora.
- Gotuj na wolnym ogniu przez około 10 - 12 minut.
- Pod koniec dopraw kurkumą i zmiksuj blenderem na jednolitą masę.
Komentarze