Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

FIT OBIAD: Pikantny krem z kalafiora, kurkumy i chili

FIT OBIAD: Pikantny krem z kalafiora, kurkumy i chili
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Jacek Bilczyński ChUxWOdO6UXVA1
Idealna propozycja dla wielbicieli pikantnych smaków.

Składniki

700 g kalafiora
1/2 papryczki chilli
1 ząbek czosnku
700 ml bulionu warzywnego
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli himalajskiej
2 duże łyżeczki kurkumy

Opis wykonania

Uważasz, że kalafior to nudne warzywo? Nic bardziej mylnego! Spróbuj pikantnego kremu z kalafiora z kurkumą i chili.

Opis przygotowania:

  1. Na oliwie podsmaż czosnek i drobno posiekane chili.
  2. Dopraw solą i zalej bulionem.
  3. Pozostaw na wolnym ogniu przez około 3 - 4 minuty, a następnie dodaj kwiaty kalafiora.
  4. Gotuj na wolnym ogniu przez około 10 - 12 minut.
  5. Pod koniec dopraw kurkumą i zmiksuj blenderem na jednolitą masę.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Nie mogę się doczekać, aby wypróbować ten przepis na zupę w najbliższy weekend.