Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT OBIAD: Zupa krem szczawiowa ze szpinakiem

FIT OBIAD: Zupa krem szczawiowa ze szpinakiem

Opis wykonania

35 min
Łatwe
dla 4 osób

Prosta, pyszna i lekko kwaskowata zupa.

Zupa szczawiowa ze szpinakiem, ziemniakami i jajkiem na twardo to idealna propozycja na wiosenne danie, wykorzystujące bogactwo naturalnych składników.



Opis przygotowania:



  1. Szczaw i szpinak dokładnie umyj. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekany czosnek, dodaj szczaw, szpinak oraz masło i duś przez około 4 minuty.

  2. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, umieść je w garnku, dodaj wodę, sól i gotuj przez około 20 minut.

  3. Na około 3 minuty przed końcem gotowania dodaj podsmażony szczaw ze szpinakiem. 

  4. Na koniec dodaj pieprz, mleczko kokosowe i zmiksuj na jednolitą, gładką masę. Podawaj z jajem ugotowanym na twardo oraz płatkami migdałów.

Jacek Bilczyński
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz – co wiesz o kuchni włoskiej?

Kiedy zwykle podaje się antipasti?