Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

FIT OBIAD: Zupa krem szczawiowa ze szpinakiem

FIT OBIAD: Zupa krem szczawiowa ze szpinakiem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Jacek Bilczyński ChUxWOdO6UXVA1
Prosta, pyszna i lekko kwaskowata zupa. Zupy kremy są najpyszniejsze!

Składniki

200 g szczawiu
50 g szpinaku
1 łyżka masła
2 łyżki oliwy z oliwek
½ kg ziemniaków
1200 ml wody
2-3 łyżki mleczka kokosowego
4 jaja
60 g płatków migdałowych
sól, biały pieprz

Opis wykonania

Zupa szczawiowa ze szpinakiem, ziemniakami i jajkiem na twardo to idealna propozycja na wiosenne danie, wykorzystujące bogactwo naturalnych składników.

Opis przygotowania:

  1. Szczaw i szpinak dokładnie umyj. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekany czosnek, dodaj szczaw, szpinak oraz masło i duś przez około 4 minuty.
  2. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, umieść je w garnku, dodaj wodę, sól i gotuj przez około 20 minut.
  3. Na około 3 minuty przed końcem gotowania dodaj podsmażony szczaw ze szpinakiem. 
  4. Na koniec dodaj pieprz, mleczko kokosowe i zmiksuj na jednolitą, gładką masę. Podawaj z jajem ugotowanym na twardo oraz płatkami migdałów.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Zawsze zastanawiam się, jakie przyprawy dodać, aby zupa była jeszcze smaczniejsza.