Pyszna, kolorowa i fit - taka jest właśnie sałatka z kalafiorowego kuskusu. Pieczone warzywa to prawdziwa gratka - kalafior z piekarnika smakuje naprawdę wyjątkowo!
Kalafiorowy kukus z truskawkami, suszonymi śliwkami i rukolą to przekąska, która zachwyca nie tylko nietypowym połączeniem smaków, ale i niepowtarzalnym wyglądem.
Opis przygotowania:
- Kalafiora podziel na mniejsze kwiaty, umieść na papierze do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 - 12 minut.
- Upieczonego kalafiora odstaw do ostygnięcia na około 15 minut, a następnie zmiksuj w blenderze na gładką masę.
- Na talerzu ułóż sałatę, dodaj kuskus z kalafiora, natkę pietruszki, posiekane migdały, suszone śliwki oraz truskawki.
- W słoiczku umieść sok z grejpfruta, przyprawy, olej z awokado, zakręć i dokładnie wymieszaj. Powstałym sosem skrop sałatkę.