FIT PRZEKĄSKA: Sałatka z kuskusem z kalafiora
2 porcje
45 min
Łatwe
Pyszna, kolorowa i fit - taka jest właśnie sałatka z kalafiorowego kuskusu. Pieczone warzywa to prawdziwa gratka - kalafior z piekarnika smakuje naprawdę wyjątkowo!
Składniki
0,5 szt. - kalafiora
100 g - rukoli
50 g - migdałów
8 szt. - śliwek suszonych
- natka z pietruszki
trochę - soku z grejpfruta
3 łyżki - oleju z awokado
10 szt. - truskawek
1 szczypta - soli, chilli, cynamonu i suszonej kolendry
FIT PRZEKĄSKA: Sałatka z kuskusem z kalafiora
FIT PRZEKĄSKA: Sałatka z kuskusem z kalafiora
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kalafiorowy kukus z truskawkami, suszonymi śliwkami i rukolą to przekąska, która zachwyca nie tylko nietypowym połączeniem smaków, ale i niepowtarzalnym wyglądem.
Opis przygotowania:
- Kalafiora podziel na mniejsze kwiaty, umieść na papierze do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 - 12 minut.
- Upieczonego kalafiora odstaw do ostygnięcia na około 15 minut, a następnie zmiksuj w blenderze na gładką masę.
- Na talerzu ułóż sałatę, dodaj kuskus z kalafiora, natkę pietruszki, posiekane migdały, suszone śliwki oraz truskawki.
- W słoiczku umieść sok z grejpfruta, przyprawy, olej z awokado, zakręć i dokładnie wymieszaj. Powstałym sosem skrop sałatkę.
Komentarze