Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

FIT PRZEKĄSKA: Sałatka z kuskusem z kalafiora

FIT PRZEKĄSKA: Sałatka z kuskusem z kalafiora
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Jacek Bilczyński ChUxWOdO6UXVA1
Pyszna, kolorowa i fit - taka jest właśnie sałatka z kalafiorowego kuskusu. Pieczone warzywa to prawdziwa gratka - kalafior z piekarnika smakuje naprawdę wyjątkowo!

Składniki

0,5 szt. - kalafiora
100 g - rukoli
50 g - migdałów
8 szt. - śliwek suszonych
- natka z pietruszki
trochę - soku z grejpfruta
3 łyżki - oleju z awokado
10 szt. - truskawek
1 szczypta - soli, chilli, cynamonu i suszonej kolendry

Opis wykonania

Kalafiorowy kukus z truskawkami, suszonymi śliwkami i rukolą to przekąska, która zachwyca nie tylko nietypowym połączeniem smaków, ale i niepowtarzalnym wyglądem.

Opis przygotowania:

  1. Kalafiora podziel na mniejsze kwiaty, umieść na papierze do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 - 12 minut.
  2. Upieczonego kalafiora odstaw do ostygnięcia na około 15 minut, a następnie zmiksuj w blenderze na gładką masę.
  3. Na talerzu ułóż sałatę, dodaj kuskus z kalafiora, natkę pietruszki, posiekane migdały, suszone śliwki oraz truskawki.
  4. W słoiczku umieść sok z grejpfruta, przyprawy, olej z awokado, zakręć i dokładnie wymieszaj. Powstałym sosem skrop sałatkę.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych