Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Jaglanka z mleczkiem kokosowym i bakaliami

FIT ŚNIADANIE: Jaglanka z mleczkiem kokosowym i bakaliami
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Jacek Bilczyński ChUxWOdO6UXVA1
Pyszna śniadaniowa propozycja: jaglanka na słodko!

Składniki

100 g płatków jaglanych
100 ml wody
150 ml mleczka kokosowego
2 - 3 daktyle
10 g migdałów
10 g orzechów laskowych
1 łyżeczka pestek słonecznika
10 g wiórek kokosowych
1 łyżka miodu
1 łyżeczka oleju kokosowego
2 łyżeczki karobu
1/4 łyżeczki cynamonu
erytrytol (opcjonalnie)

Opis wykonania

Mleczko kokosowe umieść w garnku i gotuj na niewielkim gazie. Dodaj cynamon, karob, miód i erytrytol (opcjonalnie). Pozostaw na wolnym ogniu przez około 2 - 3 minuty.

Zagotuj wodę i zalej nią płatki. Dodaj orzechy, słonecznik, wiórki kokosowe, daktyle i olej kokosowy. Wymieszaj i odstaw, aż płatki wchłoną wodę.

Następnie zalej masę ciepłym, aromatycznym mleczkiem kokosowym.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Syci na długo