Jaglanka z mleczkiem kokosowym i bakaliami
1 porcje
10 min
Łatwe
Pyszna śniadaniowa propozycja: jaglanka na słodko!
Składniki
100 g płatków jaglanych
100 ml wody
150 ml mleczka kokosowego
2 - 3 daktyle
10 g migdałów
10 g orzechów laskowych
1 łyżeczka pestek słonecznika
10 g wiórek kokosowych
1 łyżka miodu
1 łyżeczka oleju kokosowego
2 łyżeczki karobu
1/4 łyżeczki cynamonu
erytrytol (opcjonalnie)
FIT ŚNIADANIE: Jaglanka z mleczkiem kokosowym i bakaliami
FIT ŚNIADANIE: Jaglanka z mleczkiem kokosowym i bakaliami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mleczko kokosowe umieść w garnku i gotuj na niewielkim gazie. Dodaj cynamon, karob, miód i erytrytol (opcjonalnie). Pozostaw na wolnym ogniu przez około 2 - 3 minuty.
Zagotuj wodę i zalej nią płatki. Dodaj orzechy, słonecznik, wiórki kokosowe, daktyle i olej kokosowy. Wymieszaj i odstaw, aż płatki wchłoną wodę.
Następnie zalej masę ciepłym, aromatycznym mleczkiem kokosowym.
Komentarze