Pełnowartościowe śniadanie to podstawa udanego dnia, a jajka zawsze sprawdzają się w tej roli!
Trwa sezon na kurki, więc warto wykorzystać je w 100%. Dodaj je do tradycyjnej jajecznicy i ciesz się pysznym i zdrowym śniadaniem!
Opis przygotowania:
- Cebulę oraz czosnek posiekaj, dopraw solą i pieprzem, a następnie zeszklij na maśle.
- Dodaj umyte kurki i podsmażaj je przez chwilę, aż nabiorą intensywnego koloru.
- Wbij jaja i mieszaj, aż uzyskasz swoją ulubioną konsystencję jajecznicy (jeśli zależy Ci, by potrawa była bardziej puszysta i delikatna, przed smażeniem warto roztrzepać jaja z odrobiną śmietany bio lub mleczka kokosowego).
- Tego rodzaju jajecznica znakomicie komponuje się np. z chlebem gryczanym.
TIP
- Grzyby są produktem, który stanowi doskonałe uzupełnienie posiłku. Nawet osoby będące na diecie odchudzającej, w większości przypadków, nie muszą się ich obawiać.