Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Frikowa sałatka z dzikiego ryżu i zielonych różności od Vienia

Frikowa sałatka z dzikiego ryżu i zielonych różności od Vienia
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)

Składniki

- 1 szkl. dzikiego ryżu
- 200 g bobu
- 1 szt. dojrzałego avocado
- 250 g zielonej fasolki
- Natka pietruszki
- Tahina
- 1 cytryna
- Sos sojowy
- Szpinak świeży
- Sól i pieprz
- Olej z dyni
- Pestki z dyni

Opis wykonania

  1. Dziki ryż gotujemy w proporcji 1 do 2.
  2. Czekamy, aż ryż wchłonie całą wodę.
  3. Oddzielnie gotujemy fasolkę szparagową oraz bób.
  4. Świeży szpinak sparzamy.
  5. Ugotowane zielone warzywa wrzucamy do miski, fasolkę kroimy na drobniejsze kawałki, a bób możemy obrać ze skórki.
  6. Kiedy ryż będzie już gotowy przerzucamy do miski bądź na duży talerz.
  7. Następnie na ryż układamy ugotowane wcześniej warzywa i kroimy dojrzałe awokado.
  8. Całość polewamy sosem sojowym oraz oliwą z pestek z dyni
  9. Doprawiamy przyprawami według smaku
  10. Posypujemy uprażonymi pestkami dyni oraz pietruszką.

Frikowa sałatka z dzikiego ryżu i zielonych różności od Vienia - zdjęcie 1

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych