Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Frikowa sałatka z dzikiego ryżu i zielonych różności od Vienia

Opis wykonania

  1. Dziki ryż gotujemy w proporcji 1 do 2.
  2. Czekamy, aż ryż wchłonie całą wodę.
  3. Oddzielnie gotujemy fasolkę szparagową oraz bób.
  4. Świeży szpinak sparzamy.
  5. Ugotowane zielone warzywa wrzucamy do miski, fasolkę kroimy na drobniejsze kawałki, a bób możemy obrać ze skórki.
  6. Kiedy ryż będzie już gotowy przerzucamy do miski bądź na duży talerz.
  7. Następnie na ryż układamy ugotowane wcześniej warzywa i kroimy dojrzałe awokado.
  8. Całość polewamy sosem sojowym oraz oliwą z pestek z dyni
  9. Doprawiamy przyprawami według smaku
  10. Posypujemy uprażonymi pestkami dyni oraz pietruszką.

Frikowa sałatka z dzikiego ryżu i zielonych różności od Vienia - zdjęcie 1