Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Gdy mówię dzieciom,że będą gofry to okrzyki radości słyszą sąsiedzi,dla nich mogły by być codziennie tak je uwielbiają.

Składniki

2,5 szklanka mąka
5 szt. jaja
2 szklanka mleko
20 dkg masło roślinne
1 szklanka cukier puder
25 dkg proszek do pieczenia
1 szt. cukier waniliowy

Opis wykonania

Do jajek dodać cukier i ucierać.Następnie dodać mąkę,proszek do pieczenia.Mieszamy.Dodajmy roztopione masło roślinne i mleko oraz cukier waniliowy.Wszystko dobrze miksujemy około 5 minut do połączenia składników.Nakładamy chochlą do gofrownicy i pieczemy

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Arkouda
Gofry z cukrem pudrem i borówkami :) smakują jak nad morzem
KatarzynaCh
Ja akurat lubię gdy białka są osobno ubitez wtedy gofry są mocno wyrośnięte i chrupiące
Babeczka
Pyszne to ulubiona przekąska mojego maluszka
Patrycja Lewandowska
z dodatkiem słodkiego jogurtu
Iza
Fajny przepis na kruche gofry, u mnie w roli owoca - malina, a jako dodatek jogurt :)