Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Grillowana pizza z łososiem, szpinakiem i bakłażanem

Grillowana pizza z łososiem, szpinakiem i bakłażanem
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pizza w zdrowym wydaniu czyli grillowana pizza z warzywami i rybą

Składniki

1.5 szklanka mąka razowa
0,5 szklanka woda
2 łyżka olej rzepakowy
4 g drożdże
0,5 łyżeczka sól
0,5 łyżeczka cukier
4 łyżeczka sos pomidorowy
1 szt. bakłażan
1 szt. łosoś
5 szt. rzodkiewki
1 garść szpinak
20 dkg se żółty

Opis wykonania

Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Mąkę, sól i cukier mieszamy. Dodajemy olej i mieszamy. Dolewamy drożdże z wodą. Mieszamy i zostawiamy na ok 10 minut. Po tym czasie Ugniatamy ciasto do powstania jednolitej konsystencji. Ciasto rozwałkowujemy i układamy go na kamień do pizzy. Smarujemy ciasto sosem pomidorowym i Pieczemy pizze ok 15 minut pod zamkniętym grillem. Na podgrillowaną pizze układamy pokrojone łososia, pokrojone rzodkiewki, bakłażan i szpinak. Przyprawiamy solą, pieprzem. Na wierzchu posypujemy serem ziołowym wraz ze startym żółtym serem. Grillujemy jeszcze ok 10 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Kolejny przepis na ciasto na pizzę przetestowany. U mnie z nieco innymi składnikami na wierzchu
Radosław
I kolejna pizza ode mnie Po raz kolejny wyszła super :)