Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Grillowana pizza z łososiem, szpinakiem i bakłażanem

Grillowana pizza z łososiem, szpinakiem i bakłażanem
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pizza w zdrowym wydaniu czyli grillowana pizza z warzywami i rybą

Składniki

1.5 szklanka mąka razowa
0,5 szklanka woda
2 łyżka olej rzepakowy
4 g drożdże
0,5 łyżeczka sól
0,5 łyżeczka cukier
4 łyżeczka sos pomidorowy
1 szt. bakłażan
1 szt. łosoś
5 szt. rzodkiewki
1 garść szpinak
20 dkg se żółty

Opis wykonania

Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Mąkę, sól i cukier mieszamy. Dodajemy olej i mieszamy. Dolewamy drożdże z wodą. Mieszamy i zostawiamy na ok 10 minut. Po tym czasie Ugniatamy ciasto do powstania jednolitej konsystencji. Ciasto rozwałkowujemy i układamy go na kamień do pizzy. Smarujemy ciasto sosem pomidorowym i Pieczemy pizze ok 15 minut pod zamkniętym grillem. Na podgrillowaną pizze układamy pokrojone łososia, pokrojone rzodkiewki, bakłażan i szpinak. Przyprawiamy solą, pieprzem. Na wierzchu posypujemy serem ziołowym wraz ze startym żółtym serem. Grillujemy jeszcze ok 10 minut.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Kolejny przepis na ciasto na pizzę przetestowany. U mnie z nieco innymi składnikami na wierzchu
Radosław
I kolejna pizza ode mnie Po raz kolejny wyszła super :)