Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Grillowane warzywa w cieście z sosem miodowym od Agnieszki Kaczorowskiej

Grillowane warzywa w cieście z sosem miodowym od Agnieszki Kaczorowskiej
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybkie, proste i smaczne danie przygotowane przez Agnieszkę Kaczorowską.

Składniki

Warzywa
4 szt. Pomidor
2 szt. Bakłażan
1 szt. Kukurydza
2 szt. Cukinia
2 szt. Patison
4 szt. Jajko
1 szklanka Mleko
250 g Ser żółty
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
50 ml Olej do smażenia
Sos miodowy
1 szklanka Czosnek
1 szczypta Sól morska
1 łyżka Miód
1 łyżka Sok z cytryny
50 ml Oliwa z oliwek
1 szczypta Pieprz
1 szczypta Sól

Opis wykonania

Przygotowanie warzyw:

  1. Warzywa przeznaczone do grillowania obierz, opłukaj, usuń szypułki i końcówki.
  2. Wszystkie warzywa obtocz w oliwie i ułóż na blachę.
  3. Warzywa włóż do piekarnika rozgrzanego do180 stopni na 20 minut.
  4. Z mleka i jajek przygotuj ciasto nalesnikowe.
  5. Obtaczaj w nim wcześniej zgrillowane warzywa.
  6. Warzywa smaż na złoty kolor z obu stron.

Sos do warzyw:

  1. Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj i rozetrzyj końcem noża na desce.
  2. Przełóż do miseczki, posól, dodaj miód i wymieszaj.
  3. Wlej sok z cytryny i dopraw pieprzem.
  4. Dodaj oliwę i dokładnie wymieszaj.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych