Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Grillowane warzywa w cieście z sosem miodowym od Agnieszki Kaczorowskiej

Opis wykonania

Szybkie, proste i smaczne danie przygotowane przez Agnieszkę Kaczorowską.

Przygotowanie warzyw:

  1. Warzywa przeznaczone do grillowania obierz, opłukaj, usuń szypułki i końcówki.
  2. Wszystkie warzywa obtocz w oliwie i ułóż na blachę.
  3. Warzywa włóż do piekarnika rozgrzanego do180 stopni na 20 minut.
  4. Z mleka i jajek przygotuj ciasto nalesnikowe.
  5. Obtaczaj w nim wcześniej zgrillowane warzywa.
  6. Warzywa smaż na złoty kolor z obu stron.

Sos do warzyw:

  1. Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj i rozetrzyj końcem noża na desce.
  2. Przełóż do miseczki, posól, dodaj miód i wymieszaj.
  3. Wlej sok z cytryny i dopraw pieprzem.
  4. Dodaj oliwę i dokładnie wymieszaj.