Grillowane warzywa w cieście z sosem miodowym od Agnieszki Kaczorowskiej
4 porcje
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Szybkie, proste i smaczne danie przygotowane przez Agnieszkę Kaczorowską.
Składniki
Warzywa
4 szt. Pomidor
2 szt. Bakłażan
1 szt. Kukurydza
2 szt. Cukinia
2 szt. Patison
4 szt. Jajko
1 szklanka Mleko
250 g Ser żółty
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
50 ml Olej do smażenia
Sos miodowy
1 szklanka Czosnek
1 szczypta Sól morska
1 łyżka Miód
1 łyżka Sok z cytryny
50 ml Oliwa z oliwek
1 szczypta Pieprz
1 szczypta Sól
Grillowane warzywa w cieście z sosem miodowym od Agnieszki Kaczorowskiej
Grillowane warzywa w cieście z sosem miodowym od Agnieszki Kaczorowskiej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie warzyw:
- Warzywa przeznaczone do grillowania obierz, opłukaj, usuń szypułki i końcówki.
- Wszystkie warzywa obtocz w oliwie i ułóż na blachę.
- Warzywa włóż do piekarnika rozgrzanego do180 stopni na 20 minut.
- Z mleka i jajek przygotuj ciasto nalesnikowe.
- Obtaczaj w nim wcześniej zgrillowane warzywa.
- Warzywa smaż na złoty kolor z obu stron.
Sos do warzyw:
- Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj i rozetrzyj końcem noża na desce.
- Przełóż do miseczki, posól, dodaj miód i wymieszaj.
- Wlej sok z cytryny i dopraw pieprzem.
- Dodaj oliwę i dokładnie wymieszaj.
Komentarze