Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Grillowany burger z udźca indyka z pieczonymi frytkami z batata i z surówką z czerwonej kapusty z sosem chrzanowo - cytrynowym

Opis wykonania

Grillowany burger z udźca indyka z pieczonymi frytkami z batata i z surówką z czerwonej kapusty z sosem chrzanowo - cytrynowym

Bataty obierz i pokrój jak frytki, wmasuj w nie: oliwę, sól, płatki chili i szczyptę cynamonu. Rozgrzej piekarnik na 200 stopni i piecz ok 40 minut. W międzyczasie przygotuj burgery: mielone mięso z udźca indyka dopraw solą, chili, posiekanymi suszonymi pomidorami i posiekaną natką pietruszki. Dolej trochę wody i przemieszaj. Uformuj burgery dzieląc masę na cztery równe części. Zacznij grillować na patelni grillowej. Poszatkuj kapustę i potnij czerwoną cebulę - posól aby kapusta zmiękła. Przygotuj sos: jogurt naturalny połącz z chrzanem ( najlepiej świeżo tartym), skórką z cytryny i sokiem z połówki cytryny. Dodaj przeciśnięty ząbek czosnku. Wkręć pieprz. Zalej nim kapustę.