Grillowany pstrąg z ryżem kokosowym, ananasem, mango i granatem,
1 porcje
40 min
Średnie
Zdrowa propozycja z nutą orientu na pyszny lunch w pracy.
Składniki
1 szt. pstrąg
5 łyżka ryż
1 szklanka mleczko kokosowe
1 garść mango
1 garść ananas
1 garść granat
1/4 szt. cytryna
1 garść świeże zioła
1 łyżeczka sól i pieprz
Grillowany pstrąg z ryżem kokosowym, ananasem, mango i granatem,
Grillowany pstrąg z ryżem kokosowym, ananasem, mango i granatem,
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pstrąga nacinamy. Faszerujemy świeżymi ziołami i plastrami cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem i grillujemy ( lub Zawijamy w papier do pieczenia i pieczemy w piekarniku. Ryż gotujemy na mleczku kokosowym. Ananasa i mango kroimy w drobną kostkę i chwilę podsmażamy. Do lunchboxa wkładamy jarmuż, ryż kokosowy, rybę, owoce i posypujemy pestkami granatu. Smacznego!
Komentarze