Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Grillowany pstrąg z ryżem kokosowym, ananasem, mango i granatem,

Grillowany pstrąg z ryżem kokosowym, ananasem, mango i granatem,
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowa propozycja z nutą orientu na pyszny lunch w pracy.

Składniki

1 szt. pstrąg
5 łyżka ryż
1 szklanka mleczko kokosowe
1 garść mango
1 garść ananas
1 garść granat
1/4 szt. cytryna
1 garść świeże zioła
1 łyżeczka sól i pieprz

Opis wykonania

Pstrąga nacinamy. Faszerujemy świeżymi ziołami i plastrami cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem i grillujemy ( lub Zawijamy w papier do pieczenia i pieczemy w piekarniku. Ryż gotujemy na mleczku kokosowym. Ananasa i mango kroimy w drobną kostkę i chwilę podsmażamy. Do lunchboxa wkładamy jarmuż, ryż kokosowy, rybę, owoce i posypujemy pestkami granatu. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych