Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Grilowany jesiotr w sosie pomidorowo-kokosowym z quinoa

Grilowany jesiotr w sosie pomidorowo-kokosowym z quinoa
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dla smakoszy rybek polecam grilowanego jesiotra w sosie pomidorowo-kokosowym z dodatkiem komosy ryżowej (guinoa). Pyszne i aromatyczne danie :)

Składniki

300 g filet z jesiotra
80 g kolorowa komosa ryżowa
1 łyżka masło
1 szt. szalotka
1 łyżeczka imbir
1 szt. puszka pomidorów
2 łyżka sos sojowy
2 łyżka mleko kokosowe
1 łyżka sok z limonki
2 łyżka świeża kolendra

Opis wykonania

Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pomidory z puszki, imbir, sos sojowy i sok z limonki. Gdy sos się trochę poddusi, dodajemy mleczko kokosowe, a na koniec posiekane listki kolendry. W międzyczasie gotujemy komosę ryżową. Pod koniec gotowania komosy grillujemy jesiotra po kilka minut z każdej strony. U nas grillowanie odbyło się na patelni lekko wysmarowanej tłuszczem. Gotowe składniki wykładamy na talerz i pałaszujemy :) Smacznego :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych