Grilowany jesiotr w sosie pomidorowo-kokosowym z quinoa
2 porcje
60 min
Łatwe
Dla smakoszy rybek polecam grilowanego jesiotra w sosie pomidorowo-kokosowym z dodatkiem komosy ryżowej (guinoa). Pyszne i aromatyczne danie :)
Składniki
300 g filet z jesiotra
80 g kolorowa komosa ryżowa
1 łyżka masło
1 szt. szalotka
1 łyżeczka imbir
1 szt. puszka pomidorów
2 łyżka sos sojowy
2 łyżka mleko kokosowe
1 łyżka sok z limonki
2 łyżka świeża kolendra
Grilowany jesiotr w sosie pomidorowo-kokosowym z quinoa
Grilowany jesiotr w sosie pomidorowo-kokosowym z quinoa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pomidory z puszki, imbir, sos sojowy i sok z limonki. Gdy sos się trochę poddusi, dodajemy mleczko kokosowe, a na koniec posiekane listki kolendry. W międzyczasie gotujemy komosę ryżową. Pod koniec gotowania komosy grillujemy jesiotra po kilka minut z każdej strony. U nas grillowanie odbyło się na patelni lekko wysmarowanej tłuszczem. Gotowe składniki wykładamy na talerz i pałaszujemy :) Smacznego :)
Komentarze