Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Grilowany jesiotr w sosie pomidorowo-kokosowym z quinoa

Opis wykonania

Dla smakoszy rybek polecam grilowanego jesiotra w sosie pomidorowo-kokosowym z dodatkiem komosy ryżowej (guinoa). Pyszne i aromatyczne danie :)

baner reklamowy maszynki do mielenia

Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pomidory z puszki, imbir, sos sojowy i sok z limonki. Gdy sos się trochę poddusi, dodajemy mleczko kokosowe, a na koniec posiekane listki kolendry. W międzyczasie gotujemy komosę ryżową. Pod koniec gotowania komosy grillujemy jesiotra po kilka minut z każdej strony. U nas grillowanie odbyło się na patelni lekko wysmarowanej tłuszczem. Gotowe składniki wykładamy na talerz i pałaszujemy :) Smacznego :)