Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

75 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
To sycące danie obiadowe, które nie wymaga skomplikowanego przyrządzania. Zapraszam na aromatyczny gulasz w mojej wersji z dodatkiem miodu.

Składniki

Marynata
4 łyżka olej
czosnek
1 łyżka musztarda
1 łyżka miód płynny
1 łyżka majeranek
1 łyżka papryka słodka mielona
1/2 łyżeczka pieprz cayenne
1/2 łyżeczka sól
pieprz czarny
Pozostałe składniki
700 g szynka wieprzowa bez kości
cebula
2 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
1 łyżka smalec
1,5 łyżka mąka kukurydziana

Opis wykonania

Połącz olej z wszystkimi przyprawami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie pokrój w kostkę szynkę i dodaj do marynaty i włóż do lodówki na 45 min.

W garnku podgrzej smalec, a następnie wrzuć zamarynowane mięso i smaż, aż do zarumienienia. Dodaj na patelnię pokrojoną cebulę, aby się zeszkliła, liście laurowe i ziele angielskie i duś pod przykryciem, aż szynka będzie miękka.

Dopraw solą i pieprzem do smaku W miseczce wymieszaj mąkę z wodą i dodaj do gulaszu, aby go zagęścić. i wymieszaj.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych