Gulasz wołowy jesienny
4 porcje
120 min
Średnie
Składniki
Gulasz wołowy jesienny
Gulasz wołowy jesienny
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso należy umyć, przyprawić solą, pieprzem oprószyć mąką, następnie położyć na rozgrzany tłuszcz. Cebulę, czosnek kroimy, na rozgrzaną patelnię dodajemy olej i 2 łyżki miodu, następnie dodajemy cebulę i czosnek. Gdy już cebula nieco się zarumieni - przekładamy całość do mięsa. Podlewamy piwem, dodajemy liście laurowe. Przykrywamy i dusimy 1,5-2 h. W miedzyczasie kroimy papryki, marchew i pieczarki , na pół godziny przed końcem duszenia dodajemy warzywa do mięsa. Na krótko przed podaniem dodamy jeszcze pomidorki koktajlowe. Będą pięknie wyglądać.... Potrawę można podawać z plackami ziemniaczanymi, z ziemniakami z piekarnika lub chlebem. SMACZNEGO!
Komentarze