Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
w nowej odsłonie

Składniki

3 szt. cebula żółta
1 szt. cebula czerwona
0,5 kg mięso gulaszowe wołowe
1 szt. marchew
1 szt. papryka zółta
1 szt. papryka czerwona
5 szt. pomidor koktajlowy
200 ml piwo
2 szt. liście laurowe
2 łyżka miód
5 szt. pieczarka marynowana

Opis wykonania

Mięso należy umyć, przyprawić solą, pieprzem oprószyć mąką, następnie położyć na rozgrzany tłuszcz. Cebulę, czosnek kroimy, na rozgrzaną patelnię dodajemy olej i 2 łyżki miodu, następnie dodajemy cebulę i czosnek. Gdy już cebula nieco się zarumieni - przekładamy całość do mięsa. Podlewamy piwem, dodajemy liście laurowe. Przykrywamy i dusimy 1,5-2 h. W miedzyczasie kroimy papryki, marchew i pieczarki , na pół godziny przed końcem duszenia dodajemy warzywa do mięsa. Na krótko przed podaniem dodamy jeszcze pomidorki koktajlowe. Będą pięknie wyglądać.... Potrawę można podawać z plackami ziemniaczanymi, z ziemniakami z piekarnika lub chlebem. SMACZNEGO!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna U.
Rozpływa się w ustach :)