Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kolorowy gulasz z czerwoną fasolą o lekko pikantnym smaku przypadnie do gustu nie jednej osobie.

Składniki

800 g czerwona fasola
1 szt. czerwona papryka
1 szt. cebula duża
4 szt. korniszony
8 szt. pieczarki
2 łyżka koncentrat pomidorowy
4 łyżka kukurydza konserwowa
2 łyżka olej
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta ostra papryka
2 łyżeczka przyprawa do dań z fasoli
1 szklanka woda

Opis wykonania

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Gdy cebula jest już miękka podlewamy wszystko wodą, dodajemy paprykę i ogórki pokrojone w drobną kostkę, pieczarki na ósemki, liść i ziele angielskie. Wszystko dusimy około 5 minut.Fasolę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, dorzucamy razem z kukurydzą do całości. Dolewamy wody tak aby wszystkie składniki zostały nią zalane, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami. Danie dusimy jeszcze chwilę aby smaki się połączyły uważając, aby składniki się nie rozgotowały. Nasza fasolka musi mieć lekko pikantny smak.

Porada Szefa

Jak uratować przesoloną zupę?

Przesolona zupa? Nie martw się, mamy na to szybki i prosty patent. Dowiedz się, jak uratować przesoloną zupę.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Uwielbiam dania jednogarnkowe :)Bo łatwe i szybkie, a także wszystkie składniki przechodzą smakiem!