Gulasz z czerwonej fasoli
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Kolorowy gulasz z czerwoną fasolą o lekko pikantnym smaku przypadnie do gustu nie jednej osobie.
Składniki
800 g czerwona fasola
1 szt. czerwona papryka
1 szt. cebula duża
4 szt. korniszony
8 szt. pieczarki
2 łyżka koncentrat pomidorowy
4 łyżka kukurydza konserwowa
2 łyżka olej
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta ostra papryka
2 łyżeczka przyprawa do dań z fasoli
1 szklanka woda
Gulasz z czerwonej fasoli
Gulasz z czerwonej fasoli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Gdy cebula jest już miękka podlewamy wszystko wodą, dodajemy paprykę i ogórki pokrojone w drobną kostkę, pieczarki na ósemki, liść i ziele angielskie. Wszystko dusimy około 5 minut.Fasolę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, dorzucamy razem z kukurydzą do całości. Dolewamy wody tak aby wszystkie składniki zostały nią zalane, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami. Danie dusimy jeszcze chwilę aby smaki się połączyły uważając, aby składniki się nie rozgotowały. Nasza fasolka musi mieć lekko pikantny smak.
Komentarze