Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Hot dogi ze świeżymi warzywami fit

Hot dogi Piotra Stramowskiego
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Hot dogi to esencja fast foodów.

Składniki

Bułki
Parówki sojowe
Ketchup
Ogórki konserwowe
Pomidory
Cebula
Papryka czerwona i zielona

Opis wykonania

Hot dogi zazwyczaj kojarzą nam się z niezdrową przekąską. Jeśli jednak przygotujesz je samodzielnie i wykorzystasz sojowe parówki, to bez obaw możesz cieszyć się smakiem ulubionej przekąski.

Opis przygotowania:

  1. Bułki przekrój na pół i podpiekaj je w piekarniku z cyrkulacją powietrza aż lekko się zarumienią.
  2. W tym samym czasie do garnka wrzuć parówki i zagotuj je, ale uważaj, by nie popękały.
  3. Następnie pokrój świeże pomidory koktajlowe i papryczki w plasterki, a cebulę w piórka. 
  4. Ciepłe parówki umieść w podgrzanej bułce, a następnie udekoruj hot dogi wcześniej pokrojonymi warzywami. Dla smaku polej ketchupem albo musztardą.
  5. Jeśli jesteś wielbicielem połączenia ostrego i delikatnego smaku, to wykorzystaj oba sosy.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Domowe hot dogi z fryteczkami najlepsze :)