Hot dogi ze świeżymi warzywami fit
4 porcje
20 min
Łatwe
Hot dogi to esencja fast foodów.
Składniki
Bułki
Parówki sojowe
Ketchup
Ogórki konserwowe
Pomidory
Cebula
Papryka czerwona i zielona
Hot dogi Piotra Stramowskiego
Hot dogi Piotra Stramowskiego
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Hot dogi zazwyczaj kojarzą nam się z niezdrową przekąską. Jeśli jednak przygotujesz je samodzielnie i wykorzystasz sojowe parówki, to bez obaw możesz cieszyć się smakiem ulubionej przekąski.
Opis przygotowania:
- Bułki przekrój na pół i podpiekaj je w piekarniku z cyrkulacją powietrza aż lekko się zarumienią.
- W tym samym czasie do garnka wrzuć parówki i zagotuj je, ale uważaj, by nie popękały.
- Następnie pokrój świeże pomidory koktajlowe i papryczki w plasterki, a cebulę w piórka.
- Ciepłe parówki umieść w podgrzanej bułce, a następnie udekoruj hot dogi wcześniej pokrojonymi warzywami. Dla smaku polej ketchupem albo musztardą.
- Jeśli jesteś wielbicielem połączenia ostrego i delikatnego smaku, to wykorzystaj oba sosy.
Komentarze