Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


jaglanka z malinami i musem dyniowym

jaglanka z malinami i musem dyniowym
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowy 3-warstwowy fit deser. Dynia, jaglanka kokosowa i zasmażana malina z pewnością zasmakuje każdemu.

Składniki

1/3 szklanka kasza jaglana
1 szklanka mleczko kokosowe
1 szklanka dynia
1/2 szklanka suszone morele
1/4 szt. ananas
400 g maliny (mogą być mrożone)
3 łyżka cukier trzcinowy
4 łyżka miód

Opis wykonania

Kaszę jaglaną gotujemy na mleczku kokosowym. Gdy wystygnie, mieszamy z 2 łyżkami miodu. Dynię, morele i ananasa miksujemy z pozostałym miodem. Cukier trzcinowy karmelizujemy na patelni, dodajemy maliny i podsmażamy. Nakładamy warstwowo do pucharków. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych